Arvid kommer landa i sitt stödhem i April.
Arvid hittades föräldralös utan någon annan kompis eller syskon i närheten. Redan sedan första mötet visade han oss sin charmiga karaktär.  En glad social och pigg kille som uppskattar sällskap av människor liksom andra djur. Han tar sig fram i världen med nyfikna steg och slänger en blick bakåt för att se så att vi är med honom. När vi pausar för att sätta oss ner är Arvid snabb med att bänka sig framför oss i våra knän för att be om lite mag-kli. Han kan inte få nog utan myser tills hans ögon går i kors.

Vi kan se att Arvid hade trivts i de flesta miljöer inklusive stadsmiljöer. Trots hans utforskande sida kring nya miljöer behöver hans familj komma ihåg att Arvid fortfarande är ung och behöver stöd. Att kunna vara observant på när det sker en skiftning i Arvids känslor från tex framåt och driven till osäkert och obekväm. Att inte lämna ett först stort ansvar hos Arvid att reda ut alla situationer på egen hand, ut att finnas där för honom i alla led.

Han uppskattar sällskapet av andra hundar och hade gärna haft lite hundvänner i grannskapet. Gemensamma promenader, hänga på fik eller andra spännande saker utöver lekstunder skulle Arvid uppskatta. Även en variation av hundvänner, äldre som yngre, stora som små. Vi vet inte hur Arvid är omkring barn men med rätt introduktion kan vi se att han hade trivts i deras sällskap. En go sällskapsglad kille som letar efter ett händelserikt liv i kombination med rutiner och vilostunder hemma.

Ålder: 8 månader
Storlek: 12 kg som vuxen
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Social, rolig & orädd