Systrarna Edith och Vega, även kallade ”the shy girls” på sheltret, är två individer som mest troligt aldrig har upplevt känslan av att få höra till. Snart har de suttit i sin bur i 3 år och vi önskar så innerligt att de ska hitta sitt/sina för alltid-hem. Trots att systrarna inte haft goda förutsättningar att utvecklas har de gjort det ändå, och har med tiden blivit allt mer nyfikna och framåt. Även om de till utseendet är väldigt lika varandra skiljer sig deras personligheter åt.

Edith är först fram för att undersöka vilka vi är när vi kommer till deras bur. Hon kan larma några skall för att sedan ordentligt nosa igenom oss, kort därefter bjuds det snabbt på svansviftningar och några inviter till lek. Hennes trygga ”detta är jag”-känsla är framträdande utan att för den delen vara oförskämd. Hon är ansvarstagande och ser till så att systern Vega inte är obekväm eller orolig, och checkar in hos henne då och då för att försäkra sig om att hon är okej.

Väl ute på promenad är Edith lite av en virvelvind under första minuterna, allt är så spännande att hon knappt vet åt vilket håll hon ska gå. När hon sedan får styrfart så åker nosen ner i backen och det blir ett par snabba steg framåt. När hon har utforskat klart tackar hon sällan nej till kel, sist var det så pass mysigt att hon till och med somnade på gräset!

Vi tror att Edith hade tyckt löpning, drag eller en cykeltur då och då hade varit toppen! Hon hade trivts i de flesta konstellationerna, men fördelaktigt är en person med tidigare hundvana alternativt någon som har hög igenkänningsfaktor av att läsa Ediths beskrivning.

Hon har lite vakt i sig så det är inte det mest optimala med ett lägenhetskomplex, men vi tror att detta är något som går att arbeta med förutsatt att Edith vet vem som har ansvar för flockens säkerhet. Hon är en busig och smart tjej vars framtida hem kommer ha mycket roligt med!

Ålder: 4 år
Storlek: Cirka 20 kg
Aktivitetsnivå: Låg-medel
Tre egenskaper: Självsäker, nyfiken & snabbtänkt
Tidsplan: Resklar