Enya går att hälsa på hos sitt stödhem i Halmstad.
Enyas liv har varit allt annat än kärleksfullt, tryggt och rättvist. Hennes första år stod hon fastkedjad utomhus, utan tillgång till tak över huvudet. Hon var negligerad, oönskad och bortglömd. Om Enya hade varit en hund med misstänksamhet, reservation samt frustration hade varit helt förståeligt och rimligt. Så är inte fallet. Hennes magiska lugna trygga och kärleksfulla energi är svår att sätta ord på.  Hon mötte oss med öppna armar och uppskattade vårt sällskap och promenaden. Vi la oss ner alla tre och omfamnade ljuden, luften och naturen.

Det märks att Enya har perspektiv på vad som är svårt och jobbigt i livet. Det krävs mycket för att hennes bägare ska rinna över och hon söker inte konflikter. Hon vänder snarare kinden till och vet att hunden mittemot henne som skäller egentligen inte handlar om henne.

Vi kan se Enya trivas som handen i handsken på en gård och/eller i ett hus med en trädgård som får bli hennes palats. Hennes egendom och stolthet liksom hennes familj som hon kommer gå genom eld för. Hon verkar inte brydd om andra djur inklusive hundar, vi tror att hon gärna hade tagit ansvar över att se till så att eventuella djur i hemmet hade varit i säkerhet. Enya är en sann livskamrat som förtjänar ett hem och en familj att kalla för sin egna.

Ålder: 3 år
Storlek: 30 kg
Aktivitetsnivå: Medel-låg
Tre egenskaper: Trogen, familjär & omhändertagande