Gilda hittades tillsammans med en stor valpkull på över 12 valpar som alla drabbades av valpsjukan. Tyvärr klarade sig inte alla syskon, men hon är en av de 8 valpar som överlevde.

När vi går in i buren är Gilda först fram för att välkomna oss! Hon är en glad, positiv och varm tös som verkligen vill se till att hon syns och gör ett intryck. Hela hennes ansikte lyser upp när hon blir uppmärksammad, desto bättre blir det när det bjuds på klappar och gos.

Utan sina syskon visar Gilda en modig sida och utforskar ny mark på ett nyfiket sätt, när hon inte behöver armbåga sig fram omkring syskonen blir hon nämligen mer sansad och uppskattar att få lite egentid. Hon är en människokär hund som värdesätter relationen till oss väldigt högt. Hennes energiska sida får inte misstolkas som hetsig eller jobbig, det är bara Gilda som visar sin glädje över att få vara med. Hon är lite som en terrier men utan jakten och envisheten. Det är dock viktigt att komma ihåg att Gilda fortfarande är ung och behöver stöd i att navigera sig framåt i livet.

Vi kan se att Gilda hade tyckt ett familjeliv med barn hade varit skoj, så länge det inte är alltför många i samma hushåll så att hon inte känner sig som en i mängden. Hon är inte särskilt stresskänslig så hon säkert hade kunnat bo i stan såväl som på landet. Hon är en extrovert tik som längtar efter att få känna tillhörighet och ha ett hem som hon kalla för sitt eget.

Ålder: 1 år
Storlek: Cirka 10 kg
Aktivitetsnivå: Medel-hög
Tre egenskaper: Sprudlande, social & glädjespridare
Tidsplan: Resklar