Hailey är en av syskonen från H-kullen. För er som har följt oss ett tag känner till att vi sedan 1,5år tillbaka har arbetat i ett utsatt industriområde i Pata Rat. Hailey och syskonen togs till sheltret som endast några veckor gamla eftersom det var för stor fara för dom att vara kvar. Hedvig, mamman till valparna är nu också infångad och bor i stödhem hos vår kollega Julia. Antalet hundar har genom adoption och kastrering kunnat minskas i området.

Hailey är den ihop med brorsan Henry som alltid möter oss framme vi staketet. Hennes nyfikna och pigga sida gör sig snabbt märkbart. Allt nytt är superspännande men det tar lite tid för Hailey att samla mod. När hon väl har fått en stund och lite uppmuntring av människan i andra änden av kopplet, kommer nosen igång. Första promenaden var lite läskig men det skedde en snabb utveckling när hon förstod allt skoj med vad aktiviteten innebar. Efter sin tredje promenad gick svansen och Hailey visade oss vägen framåt med stolta och glada skutt.

Hon är lite goofy på ett otroligt charmigt sätt. En liten klumpeduns som kastar sig på rygg i gräset och njuter av att bli kliad på magen. Hennes framtida familj behöver ha en lättsam inställning till livet för att kunna uppskatta Haileys okomplicerade och ibland något tankspridda sätt. Detta i kombination med att vägleda henne genom livet och allt var det innebär. Att vara hennes hejarklack som ser alla framsteg stora som små, som värdefulla. Vi tror därför att någon typ av hundsport eller aktivitet där ni tillsammans får utvecklas kommer vara guld värt för relationen. Kanske räcker det med kurragömma i skogen? Så länge ni har kul ihop och njuter av stunden!

Hailey kan bo i de flesta konstellationerna dock ej i en för central stadsdel eftersom hon gärna vill ta in världen och alla intryck i sin egna takt. Det finns en stresstålig sida i henne som gör att vi kan se henne dela hemmet med barn. Fördelaktig med hundvana barn och 5år +. En stabil, rolig, busig tös som längtar efter att få se världen ihop med husse och/eller matte! Är det du?

Ålder: 7mån
Storlek: 25-30kg som vuxen
Aktivitetsnivå: Medel-låg
Tre egenskaper: Lekfull, kärleksfull & familjär.
Tidsplan: Resklar