Herman är en av syskonen från H-kullen. För er som har följt oss ett tag känner till att vi sedan 1,5år tillbaka har arbetat i ett utsatt industriområde i Pata Rat. Herman och syskonen togs till sheltret som endast några veckor gamla eftersom det var för stor fara för dom att vara kvar. Hedvig, mamman till valparna är nu också infångad och bor i stödhem hos vår kollega Julia. Antalet hundar har genom adoption och kastrering kunnat minskas i området.

Det går inte att lysa upp när Herman viftar på hela kroppen och längtar efter att få lite mag-kli. Denna ljuvliga glada och milda killen charmar de flesta han möter. Till skillnad från sina syskon Henry & Hailey är Herman en mer observant individ som inte kastar sig fram hur som helst. Framförallt nya platser och saker, då behöver han lite tid på sig att förstå sig på vad som sker.  Människor däremot är han glad och sprallig omkring. Han vill gärna göra rätt för sig, så att ta bort prestigen är därav viktigt för Herman. Åtminstone hans första levnadsår.  Han hittar gärna på saker ihop men syftet ska framförallt vara att ha kul, snarare än att lyckas.  Vi kan därför se Herman som en aktiv sällskapshund, en rutinfast vardag med små äventyr på helgerna. Han uppskattar sällskapet av andra hundar så det är en fördel om det finns hund i hemmet men inget krav. Därefter en hundvän eller två som han kan få träffa återkommande.

Eftersom att Herman behöver få tid att ta in omvärlden behöver han bo i ett lugnare område, om barn finns i hushållet behöver dessa vara hundvana samt gärna 5år+.  Han är en riktig kelgris som gärna har en given plats nära eller i soffan när det nalkas fredagsmys!

Ålder: 7 mån
Storlek: omkring 20-25kg som vuxen
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Hänsynsfull, kelen & vänlig.
Tidsplan: Resklar