Kalvin hittades som en liten valp helt ensam och togs in hos ett fosterhem där han fick spendera sina första månader. Fosterhemmet hörde sedan av sig och informerade om att det inte längre kunde ta hand om Kalvin. I brist på andra lösningar fick Kalvin flytta till sheltret, något som sällan är smärtfritt efter att ha bott inomhus och med en familj. Trots några kämpiga och förvirrande dygn tog han sig igenom den nya förändringen relativt snabbt. Mycket tack vare sin positiva, glädjefyllda personlighet!

Kalvin är glädjen personifierad! Han bor med en två hundar som är mer åt det allvarliga och vaksamma hållet, men trots det så håller Kalvin humöret uppe. Det bästa han vet är när han får sällskap av en människa i sin bur. Han kan till en början bli lite väl exalterad och har alla fyra tassarna i luften samtidigt, men trots sin intensitet så smittar Kalvins glädje av sig.

Hans framtida familj behöver bejaka hans känselyttringar, men även förstå när Kalvin behöver vägledning och stöd med att t.ex. komma ner i varv. När hans exaltering har lagt sig är han både lyhörd och inställsam. Hans unga sinne gör att han behöver tydliga riktlinjer och förståelse för vad som förväntas av honom. Vi tror därför att någon typ av hundsport med ett tydligt syfte hade gjort honom gott.

Vi kan se att Kalvin hade trivts bäst i ett villaområde, hus eller en mindre by. Han är en sann familjehund som längtar efter att få just det – sin alldeles egna familj!

Ålder: 8 månader
Storlek: Cirka 20 kg som vuxen
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Glad, lekfull & vänlig