Mona hittades övergiven vid en parkering, något som ofta sker i Rumänien. Hon satt ner, alldeles blöt från regnet och väntade på att personen som lämnade av henne skulle komma tillbaka. Det gjorde de aldrig.. Istället kom Daniela körandes och såg Mona sitta där helt själv. Hon stannade bilen, visslade och försökte få Monas uppmärksamhet. Hon var nyfiken men vågade inte riktigt sig fram. Daniela satte sig på huk, gav Mona lite tid och sakta men säkert gick hon raka vägen in i hennes famn.

Idag bor Mona ihop med många andra hundar, stora som små. Hon beskrivs av fosterhemmet som vänlig mild och lekfull. Mona hamnar aldrig i trubbel och håller sig ifrån tumulta situationer. Hon gillar att leka och ha kul på ett schysst sätt där det är lika spel regler för alla. Det gör att många hundar uppskattar hennes lek, även de som är betydligt mindre än henne.

Monas absoluta favorit är att kela och mysa, hon kan ligga på rygg och bli kliad på magen i timmar. Ögonen går i kors och allt som händer omkring henne kvittar, mys-stunden är högt värderad! Hon har träffat nya människor samt barn och sköter de mötena med bravur. Hon föredrar dock att det sker på ett lugnt och artigt sätt framför explosivt och stökigt.

Vi kan se att Mona trivs i de flesta familjekonstellationerna, hon föredrar dock att bo i ett lugnare område framför mitt i stan. Mona tycker att barn är lite läskiga, så hon kommer inte placeras i en barnfamilj.  Mona är en underbar sällskapshund som letar efter sin alldeles egna familj.

Ålder: ca 6mån
Storlek: 15-17kg vuxen
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Mysig, försynt & gosig
Tidsplan: Resklar