Den stora, genomsnälla och oskyldiga Nimbus liv började som så många andra hundars i Rumänien, i en kedja. Om syftet var att han skulle vakta eller om det var något annat kan vi bara spekulera i. Oavsett vad anledningen var kände Nimbus att resten av livet i kort kedja var värt ett riskabelt rymningsförsök. På julafton 2022 lyckades Nimbus ta sig loss och tog sig till ett intilliggande industriområde. På området fanns den något äldre hanen Noah (en av hundarna vår styrelsemedlem Julia matar) som utan att tveka tog Nimbus under sina vingar.

Noah blev en fadersfigur för Nimbus och är säkerligen en stor anledning till att han överlevde så ung och oerfaren på gatan.

Den 11 januari 2023 när Julia körde ut för att ge hundarna mat kom Nimbus haltandes, han ville inte stödja på sitt bakben och vi var oroliga att han blivit påkörd av en bil. Julia lyfte in den stora hundpojken i bilen och körde honom till veterinären där han blev röntgad. Lyckligtvis var skadan inte lika stor som vi befarade och han fick åka med Julia hem till hennes hus.

Nu 1,5 månad senare har vi fått lära känna Nimbus. Han är en stor nallebjörn som absolut älskar närhet.  Konceptet ”personligt space” existerar inte i Nimbus värld och du är lika välkommen in i hans som han tar sig plats i ditt. Han är valpig och kan pilla med sina leksaker i timmar, samtidigt som han är smart och mogen för sin unga ålder.  På det sättet märks det att Nimbus spenderat delar av sitt liv på gatan. Annars hade man kunnat tro att nimbus aldrig gjort annat än att bo inomhus. Han är en respektfull och mjuk kille som ansträngt sitt yttersta för att bli omtyckt av stödhemmets hundar.

Nimbus söker dig som har tidigare hundvana, som letar efter en stor lojal och familjär kille.  Familjen och flocken är det viktigaste Nimbus har, och han hade vaktat den mot både drakar och troll utan att blinka. Hans framtida familj behöver vara införstådda med och uppskatta denna egenskap. Han litar däremot på sin människas omdöme, så tar du ansvar i sociala situationer behöver inte Nimbus göra det. Vi ser helst att Nimbus bor i ett hus och han delar gärna hemmet med en hund eller en hundvan katt.

Ett liv med denna fantastiska och varma individ ger många skratt, en trogen följeslagare och beskyddare samt oändliga mängder mys.

Ålder: 1,5 år
Storlek: 33 kg
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Lojal, kelen, boskapsväktare