Rima  går att hälsa på hos sitt stödhem i Malmö.

Övergiven på gatorna i Alba Iulia klarade sig Rima relativt bra. Hon charmade in sig hos de flesta, vilket ledde till en hel del mat som mättade magen för stunden. Livet på gatan är allt annat än riskfritt, utöver trafikens stora fara är det även en stor risk att bli fångad av ”dog catchers” och bli placerade på kommunala shelter. Det fanns bara ett alternativ och det var att fånga in Rima och ta henne till vårt shelter – och som den sociala pinglan som hon är var det inte svårt att fånga in henne!

Rima är en social och självständig tik som vet vem hon är. Hon står stadigt med alla fyra tassarna på jorden. Hon hälsar glatt på nya ansikten hundar som människor, och tar sig fram på ny mark utan särskilt mycket tveksamhet. Hennes självständiga sida gör att hon har lätt för att komma till ro om inget runt omkring henne händer.  Det som däremot fångar hennes uppmärksamhet katter och andra smådjur vilket gör att hon helst inte ska dela bostad med dessa.

Hon är en busig tjej som gärna är the center of the party. Hon vill inget mer än att bli älskad och klappad och en magkli finns det alltid tid för. Rima är äventyrlig och ger sig gärna ut på luktsafari. Nosen är alltid igång och letar aktivt efter nästa goda doft – kaniner är just nu favoriten. Om hon inte luktar så sitter hon mer än gärna stilla på en bänk i parken med sin person och tittar på hundar och människor. Hon är en sann livsnjutare!

Hennes karaktär gör att vi kan se henne trivas i de flesta konstellationerna. I dagsläget bor hon i en central stadsdel i Malmö och är oberörd av dess stadspuls och trafik. Rima är duktig i kopplet men behöver träna på sin impuskontroll när nyfikenheten för saker runtomkring träder in. Då hon på många sätt fortfarande har hjärtat av en valp.  Hon kommer på inkallning och kan redan vänta och varsågod och hon svarar på sitt namn.

Hemma är hundsängen och soffan det bästa som finns. Hon älskar att få ligga i knäet när man kollar på TV och vill gärna sno fjärrkontrollen om den ligger på bordet. Hon är en riktig mysboll och om du slutar klia henne kommer hon puffa med nosen eller peta dig med tassen.  Hon är en uttrycksfull tjej som har en tydlig kommunikation vilket också bjuder på en hel uppsjö av skratt. Rima kommer hänga med på det mesta och tar gärna en avstickare i vardagen för att se något nytt och hitta på något skoj med sin familj!

Ålder: snart  2 år
Storlek: 18kg
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Äventyrlig, självsäker & påhittig