Siri hittades tillsammans med en stor valpkull på över 12 valpar som alla drabbades av valpsjukan. Tyvärr klarade sig inte alla syskon, men hon är en av de 8 valpar som överlevde.

Hon är en försynt tjej som verkligen vill, men inte alltid vågar. När det blir stökigt i gruppen håller sig Siri en bra bit bort och observerar vad som sker, men när det har lugnat ner sig är nosen igång och hon utforskar då gärna i sin egen takt. Bland sina mer extroverta och självsäkra syskon blir hon lätt en i mängden, men när hon får lite egentid visar Siri mer av sin personlighet. Det tog lite tid för henne att våga sig fram till oss, men väl framme njöt hon av att få sällskap och närhet.

När vi tog ut Siri från syskonen till en gräsplätt utanför buren stod hon först och såg undrande ut; ”något nytt, detta är lite läskigt, bäst att jag står still här”. Vi satte oss med henne och strök henne över pannan, då blundade hon och njöt av att vi gav henne tid och fanns där med henne. När vi skulle släppa in henne tillbaka till syskonen ville hon inte hoppa ner från vår famn.

Vi tror att Siri behöver ett lugnt och tryggt hem för att kunna blomma ut till sitt fulla potential, hos en familj som inte stressar men som också kan ge henne en liten skjuts på traven för att våga utmana sig själv. Siri bör bo i ett lugnare område där hon kan ta in intrycken i sin egen takt och där matte och/eller husse är tålmodiga, det är viktigt att hennes observanta och sansade sida uppskattas. Bakom Siris försiktighet finns det en lojal, rolig och kärleksfull tjej – en resa som kommer vara fantastisk att få göra ihop!

Hon delar gärna hemmet med en till hund då vi tror att det kan bli ett fint stöd för Siri, särskilt om hunden är lite äldre och kan visa henne vägen i livet ihop med människorna. Om barn finns i hushållet bör de vara äldre än 10 år och ha hundvana.

Ålder: 1 år
Storlek: 15 kg
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Försynt, observant & kelen
Tidsplan: Resklar