Praktisk information

Vi letar hela tiden efter stödhem som kan ta emot hundarna, ge dom mat, kärlek och vägledning under den första tiden i Sverige. Att vara stödhem innebär att du tar hand om hunden som den vore din egen på obestämd tid, men du ska räkna med minst 8 veckor. De första veckorna behöver hunden landa och troligtvis äta upp sig en aning. Detta kan förstås vara individuellt och variera beroende på hundens mående. En stressad och försynt hund behöver generellt en längre tid på sig att bli redo för adoption. Lost&Found står som ägare och ansvariga för hunden försäkring, du som stödhem bekosta foder och ev. små utgifter så som schampo borste etc.

Precis som vid adoption är vi noga med att matchningen även här ska vara rätt. Är ni intresserade av att vara stödhem ser processen ungefär likadant ut som vid adoption Du kommer liksom vid adoption, få en kontaktperson tilldelad som du vid frågor eller funderingar kan kontakta. Vi finns här för dig!


Fördelar

Genom att vara stödhem har du också möjligheten att ta reda på vilket typ av hund som du faktiskt trivs med! Vilken hund som passar in i din livsstil och vilken hund som du får bäst känslomässig kontakt med.

En annan fördel med att vara stödhem är att ha första tjing på hunden du är stödhem till. Vi har många gånger bevittnat kärlekshistorier där hunden får bli kvar i sitt stödhem för alltid – kärlek vid första ögonkastet, helt enkelt!

För att inte tala om vilket insats DU gör för hundarna. Utan stödhem är vi otroligt begränsade i antalet hundar som får komma bort från misären.


Feedback

Här kommer en hälsning från John, som har varit stödhem i två omgångar:

”Hej på er kära hundälskare!
Jag heter John och jag tänkte berätta lite för er om hur det är att vara stödhem till dessa fantastiska rumänska gatuhundar. Första gången som jag kom i kontakt med Lisa och Lost&Found var via min kompis Nelly, som idag är väldigt engagerad inom verksamheten. Jag fick direkt ett seriöst och tryggt intryck av Lisa och jag kände direkt att jag hade hamnat rätt!

Under hela processens gång så kände jag mig väldigt lugn och säker i vad som skedde och med Lisas stöd så tog det inte lång tid innan vi hittade en hund som vi visste skulle få det fint hos oss. Labradoren Alfons kom in i mitt och min sambos liv som en raket med en sådan livsglädje och energi som jag aldrig sett hos någon annan hund tidigare! Detta energiknippe bodde hos oss i ungefär 3 månader innan han adopterades av en kärleksfull och fin familj.

Under dessa 3 månader så dök det upp massa frågor och funderingar som jag trots min tidigare hundvana inte kände att jag hade riktigt koll på. Men då hade vi turen att Lisa fanns där, hela 24 timmar om dygnet! Detta var en otrolig trygghet för både oss och Alfons och det gav ett mycket seriöst intryck!

När det väl var dags för adoption så var Lisa även där med under hela processen och vi valde i samråd med henne den familj som Alfons bor hos idag. I början så var det tufft att lämna ifrån sig sin nya bästa kompis, det ska jag inte ljuga om, men det värmer än idag i själen att få veta att vi har bidragit till att få ge honom det bästa möjliga livet med den bästa möjliga familjen.”

– John