Tilda går att hälsa på hos sitt stödhem i Kalmar.

En regnig höstkväll i september hittades Tilda med sina sju blöta och kalla valpar. Hon själv var helt utslagen och svulten efter att ha försökt mätta alla hungriga magar. Först placerades Tilda och hennes valpar tillsammans i en bur, men hon ville inget annat än därifrån. Hon var trött och hade inte kraft att ta hand om dem längre. Valparna var gamla nog att kunna äta själva, så vi flyttade in Tilda till Tures bur och det visade sig vara en nyfunnen vän som gav henne just den energi och gnista som hon behövde. Även Ture kände så över det nya sällskapet och idag är de riktigt bra kompisar!

Om Tilda själv fick välja hade hon krupit ner i ens ficka och bara myst där hela dagen. Hon lutar sig mot dig och njuter av varje klapp hon får, extra mysigt tycker hon det är att bli struken över kinderna. Tilda är social och glad tik som inte har särskilt höga krav på sitt umgänge. Har du goda intentioner, uppskattar henne för den hon är och gillar närhet så är du en i gänget!

Hon har behövt lära sig att stå på egna ben eftersom hon emellanåt blir lite väl fäst vid sina människor. Detta har gett väldigt fina resultat och Tilda uppskattar numera att strosa runt själv på gården. I dagsläget går hon runt lös på gården och fungerar fint med alla djuren som lever där. Hon talar om ifall hon hör eller ser något som avviker och inväntar beslut från stödmatte eller husse.

Även om Tilda bor ihop med andra hundar idag, skulle hon älska livet som ensam hund. Nu är det Tildas tur att stå i rampljuset. Katter, fåglar eller hästar däremot delar hon gärna livet med.

Tilda är en medelaktiv familjehund som längtar efter filmmys i soffan och promenader i skog och mark. Saknar du sällskap på gården och någon som kan se över resten av djuren ihop med er? Då är Tilda er framtida familjemedlem!

 

Ålder: 3 – 4år
Storlek: Målvikt omkring 30kg.
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Moderlig, tillgiven & glad