Systrarna Edith och Vega, även kallade ”the shy girls” på sheltret, är två individer som mest troligt aldrig har upplevt känslan av att få höra till. Snart har de suttit i sin bur i 3 år och vi önskar så innerligt att de ska hitta sitt/sina för alltid-hem. Trots att systrarna inte haft goda förutsättningar att utvecklas har de gjort det ändå, och har med tiden blivit allt mer nyfikna och framåt. Även om de till utseendet är väldigt lika varandra skiljer sig deras personligheter åt.

Vega är en introvert och försynt tjej. Hon behöver tid på sig att observera vad som sker för att sedan veta vad hon vill göra härnäst. Hon kastar sig inte in i nya situationer eller miljöer hur som helst. Tänka först – göra sen! När hon har blivit varm i kläderna är hon snabb med söka kontakt med oss. I buren kommer hon fram och trycker sin kind mot gallret för att få känna närhet.  Det känns som att hon ropar på hjälp att få bli visad världen och hur den fungerar. Någon som har tålamod, förståelse och tonvis av kärlek.

Till skillnad från hennes mer verbala syster, är Vega tystlåten och uppskattar en avskalad lugn tillvaro. Därför tror vi på att placera Vega hos en barnfri familj och i ett lugnare område. Vega behöver en familj som hon kan luta sig emot när hela havet stormar. Någon som förstår henne och finns där för henne i vått och torrt. Då kommer ni tillsammans att kunna ta er förbi alla tänkbara miljöer och utmaningar! Hon längtar efter sin själsfrände, är det du?

Ålder: 4 år
Storlek: Cirka 20 kg
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Respektfull, följsam & eftertänksam
Tidsplan: Resklar