Lisa

Ordförande

Hej, Lisa här! Jag startade upp Lost&Found – Dog Rescue kort efter att ha besökt Rumänien och bevittnat eländet som råder därnere. Jag bestämde mig där och då för att dedikera tid till att hjälpa, bidra och förändra för så många hundar som möjligt. Hundar som inte annars hade haft en chans utan blivit lämnade till sitt öde. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur och hundar ligger mig extra varmt om hjärtat.

Hösten år 2017 startade jag mitt eget företag A Walk in the Park – med ambitionen att inspirera, utbilda och undervisa hundägare och hundar för att få deras vardag att fungera bättre. Jag har stor erfarenhet av de kraftfullare raserna, och vet mer än väl vad resan kring att ta hand om en vilsen själ innebär. Flocken hemma består av 4 hundar med olika bakgrund, den gemensamma nämnaren är att alla är adopterade.

Som den drivna och målmedvetna personen jag är så har jag tillsammans med styrelsen stora planer och mål med organisationen. Jag är övertygad om att Lost&Found – Dog Rescue är något unikt och nämnvärt.


Joline

Omplaceringsansvarig, handledare & kontaktperson

Joline heter jag och bor i Malmö tillsammans med min hund Sillen, en rescue med stor integritet och alla tassar på jorden. Djur har alltid spelat en stor roll i mitt liv, men lite extra klappar hjärtat för hundar och hästar. Jag började rida redan som 3-åring och där någonstans påbörjades även det eviga tjatet om en egen hund. Det blev aldrig någon egen hund som barn, men jag såg till att passa någon vän, bekants eller grannes hund nästan varje dag tills jag flyttade hemifrån. Idag är jag väldigt tacksam över detta då jag har fått möta många individer och personligheter på fyra ben som alla har lärt mig något.

Jag är i grunden utbildad samhällsplanerare, men valde efter ett tre år i kontorsstolen att sadla om och satsa hundra procent på häst och hund. Numera driver jag mitt eget företag Jolines Flockliv – där jag bland annat håller konsultationer, kurser och flockpromenader. Utöver detta
arbetar jag även som ridinstruktör på stallet Sleipnirs Ängar i Genarp.

Att adoptera Sillen är det bästa beslutet jag har tagit och jag brinner för att fler av dessa underbara hundar ska få hitta sin flock i trygga och kärleksfulla hem.


Alice

Stödhemsansvarig, kontaktperson, ansvarig för sociala medier & IT-support

Hallå! Alice här, matte till rescue-hunden Aston (f.d. Fabian) som kom till Malmö hösten år 2021. Jag är uppväxt på landet, omringad av djur sedan barnsben och har en förkärlek till hundar. I grunden är jag norrlänning men hamnade söderut för att jag åkte konståkning, men idag är jag pensionerad och agerar istället Vibe Master (ja, det är ett riktigt jobb!) på ett IT-konsultbolag. Även utan skridskor hittade jag mitt hem i Malmö och några år senare hittade Aston sitt för alltid-hem hos mig.

Min adoption av Aston började med att jag hjälpte hans stödhem i Sverige och bara en dag in kände jag att ”det här är ju min hund”. Ett år senare blev jag tillfrågad om att vara med i styrelsen och nu är jag det. Jag lär mig otroligt mycket av att vara en del av Lost&Found och har samlat på mig så mycket bra erfarenhet.


Julia

Avtal- och säkerhetsansvarig & kontaktperson

Hej! Jag heter Julia och är 28 år gammal. Jag är utbildad systemvetare och jobbar med IT och digitalisering, men jag skulle ljuga om jag sa att mitt hjärta inte tillhörde djuren. Min första hund tjatade jag till mig i de tidiga tonåren och sedan dess (egentligen sedan alltid) har det varit självklart för mig att dela livet med minst en hund.

Jag är en inbiten djurmänniska och har så länge jag kan minnas engagerat mig för de fyrbenta. Från början var det kanske lite mindre strukturerat, och som barn tog jag hem både det ena och det andra vingbrutna djuret i hopp om att kunna rädda. De senaste 5-6 åren har jag spenderat min fritid med att i olika organisationer fånga, rädda och omplacera djur från Sverige. Det började med en mindre insats och plötsligt var jag fast.

Därför har jag nu, min vana trogen, hamnat i ytterligare en organisation där jag kan göra skillnad. Där gränsen inte går vid djur från Sverige, och ingen är gladare än jag för att få chansen att – tillsammans med likasinnade – förändra hela livet för individer som haft det svårt är minst sagt en otrolig känsla.


Linnea

Stödhemsansvarig & kontaktperson

Hej! Linnea heter jag och jag har varit en del av styrelsen sedan april 2023. Jag är utbildad miljövetare med ett specialintresse för djurrätt och etologi. Jag har alltid varit en djurmänniska, men historiskt har det främst varit hästar för min del. Som liten var jag en typisk hästtjej med hästplanscher, otaliga mängder hästböcker och en enorm önskan efter en egen häst.

Numera har jag en paus från ”hästeriet” på obestämd framtid och mitt fokus har skiftat till hundar. Hösten år 2021 adopterade jag Muffin från Lost & Found, vilket är något av det bästa jag har gjort. Dessförinnan, cirka år 2013, adopterade jag och min familj en katt som kallades ”lillan”, men av oss fick namnet Penny. Hon hängde med mig när jag flyttade hemifrån och är alltid vid min sida. Hon är numera Muffins bästa kompis (om än väldigt ensidigt från Muffins sida) och basen i vårt hushåll.

Jag är så himla glad att numera få vara en del av detta inspirerande, drivna och härliga gäng och jag lär mig otroligt mycket.


Julia

Medicinsk rådgivare & shelterkontakt

Hej, Julia heter jag! Jag bor i Rumänien och läser fjärde året av veterinärmedicin på universitetet i Cluj! Här bor jag tillsammans min katt Hugo och flock på tre tjejer, varav två är adopterade från Rumänien. Jag bor i utkanten av stan på landsbygden, där det rör sig många hemlösa och övergivna hundar. Av den anledningen har det blivit en självklar del av min vardag att mata hundarna i området, och mitt hjärta klappar lite extra för de gamla och blyga.

Hösten år 2022 kontaktade jag Lost&Found i hopp om att kunna hjälpa en äldre tik som jag matat under längre tid. Det var som att se ljuset i tunneln. Jag fastnade direkt vid deras noggrannhet i alla steg – i hela processen att matcha rätt hund med rätt hem. När jag blev tillfrågad att gå med i styrelsen blev jag så glad, jag känner helhjärtat att det verkligen är något jag kan stå bakom. Tack vare Lost&Found får jag äntligen vara med och göra skillnad för de små liven som bor här på riktigt.


Anna

Administratör & försäkringsansvarig

Hej! Anna heter jag, en tre barnsmamma med tre katter och två råttor. Drömmen om att hjälpa utsatta djur har funnits sedan jag var liten. När jag fortfarande bodde hemma hittade jag två hemlösa katter, tyvärr fick vi inte behålla dem men jag och Lisa hjälpte dem att hitta ett hem där de fick bo tillsammans. När jag inte är föräldraledig arbetar jag som förskolelärare och har gjort det i snart 10 år.

Min roll i Lost&Found – Dog Rescue är som administratör och innebär i prinicp allt som har med pappersarbete att göra. Jag planerar transporterna från Rumänien till Sverige och allt vad det innebär; allt från chiplistor och passkontroller till att teckna försäkringar så att hundarna är försäkrade direkt när de kommer till Sverige. Utöver det är jag ekonomiansvarig för organisationen.

Det är så roligt att följa och vara en del av vårt arbete med hundarna. Vem vet, kanske hittar även jag en perfekt hund för min familj.