Hedda är en av syskonen från H-kullen. För er som har följt oss ett tag känner till att vi sedan 1,5år tillbaka har arbetat i ett utsatt industriområde i Pata Rat. Hedda och syskonen togs till sheltret som endast några veckor gamla eftersom det var för stor fara för dom att vara kvar. Hedvig, mamman till valparna är nu också infångad och bor i stödhem hos vår kollega Julia. Antalet hundar har genom adoption och kastrering kunnat minskas i området.

Hedda är lite som en blandning av Herman och Henry. Hermans observanta sida i kombination med Henrys orädda och påhittiga drag. Hedda brukar stå ett tag och iaktta oss, luktar lite på avstånd, ser vad hennes syskon gör innan hon tar initiativ att intrigera. Det rör sig inte om många minuter förens hon krafsar på byxbenet och vill fånga ens uppmärksamhet. Till skillnad från hennes bror Henry som behöver lite tid för att hänga med i svängarna, iakttar Hedda i större sammanhang. Hon drar slutsatser snarare än att samla mod, för de finns det gott om!

Hon är minst i kullen både till vikt och till kroppsbyggnad, något smidigare och mer lik sin mamma. Hennes mer självständiga sida gör att vi tror hon hade gillar spår/sök, på hobbynivå. Det är en tydlig uppgift som kan göras på tu man hand istället för i en stor hundgrupp.  Kanske hittar ni någon annan aktivitet ihop, en vandringstur som avslutas med att tälta vid en öppen eld. Hon trivs med andra hundar men har inte lika stort socialt behov som tex hennes bror Herman.  En mer introvert karaktär som även gärna ser att hemmet är en plats för återhämtning. Hedda kan bo i lägenhet liksom i hus, däremot inte i den mest centrala stadsdelen.

Psst… hon är precis lika mjuk och mysig som hon verkar på bilden!

Ålder: 7mån
Storlek: omkring 18-20kg som vuxen
Aktivitetsnivå: Medel
Tre egenskaper: Förnuftig, rar & lyhörd.
Tidsplan: Resklar